Persoonlijk menu

Menu

Kerntrekbeveiliging

Breur heeft oplossing voor verplichte kerntrekbeveiliging in nieuwbouw!

Zoals u wellicht weet, is het aantal inbraken door ‘cilindertrekken’ de afgelopen jaren sterk gestegen. Om dit soort inbraken in de toekomst te voorkomen is in het nieuwe bouwbesluit 2016 kerntrekbeveiliging verplicht gesteld. Dit geldt voor alle woningen die onder het Politiekeurmerk Veilig Wonen worden gebouwd. Vorig jaar is hier ook de norm NEN5096-2012: ‘inbraakwerendheid van dak- en gevelelementen’ verder op aangepast via wijzigingsblad A1:2015. Per 1 januari 2016 is wijzigingsblad A1 aangewezen in de Regeling Bouwbesluit 2012 (publicatie Staatscourant Nr. 45221 van 22 december 2015). Dit betekent dat de kerntrekbeveiliging vanaf 2016 voor alle woningbouwprojecten nieuwbouw geldt.

Hoe wordt er ingebroken?

Met behulp van een accuboor of schroevendraaier draaien inbrekers een speciale (geharde) schroef stevig in de cilinder. Over deze schroef plaatsen zij een cilindertrekker, waarmee zij veel kracht kunnen uitoefenen op de cilinder. De cilinder breekt uiteindelijk af. Vervolgens opent de inbreker de deur eenvoudig met een bouwsleutel.

Hoe voorkomt u een inbraak?

U kunt deze vorm van inbraak voorkomen door de deuren te voorzien van cilinders die het cilinder trekken kunnen weerstaan. Dit noemen wij kerntrekveilige deuren. Deze deuren kunnen wij op twee manieren voor u realiseren. Wij kunnen veiligheidsbeslag met een kerntrekbeveiliging of SKG***® cilinders toepassen.

Een veiligheidsbeslag met een kerntrekbeveiliging is voorzien van een hard metalen bescherming. Deze hard metalen bescherming beschermt de cilinder tegen het uittrekken. Wij hebben voor u van diverse fabrikanten veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging in het programma opgenomen. Indien u dat wenst kunnen wij ook SKG***® cilinders plaatsen.

Zowel bij het plaatsen van het veiligheidsbeslag met een kerntrekbeveiliging of de SKG***® cilinders behalen wij de eis van een minimale weerstand van 15 Kn tegen cilindertrekken. Deze nieuwe eis geldt voor woningbouwprojecten nieuwbouw waarbij de bouwvergunning na 1 januari 2016 is aangevraagd.

Heeft u vragen over kerntrekbeveiliging? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

Wij helpen u graag bij het voldoen aan deze nieuwe eis!